HISTÒRIA DEL CLUB

La Salle Manresa neix al carrer dels Esquilets de MANRESA L'ANY 1942. Des d'aleshores, l'entitat ha estat present de forma activa i contibuada en l'entorn del bàsquet de la ciutat i de la comarca del Bages.

 

L'objectiu de l'Associació és la formació de persones a través de l'esport, principalment la pràctica esportiva, fomentant el desenvolupament i la pràctica continuada de l'activitat física i esportiva.

 

Els valors i principis en què es basa l'Associació són l'amistat, el respecte, el civisme, la integració social, l'esportivitat, la solidaritat, la democràcia i la catalanitat. Es fomenta l'esperit de treball com a únic vehicle cap a la consecució de bons resultats; el concepte d'equip per damunt de les individualitats i esportivitat.

 

MOMENTS IMPORTANTS:

 

TEMPORADA 1941-42: els antics alumnes comencen l'activitat del bàsqueta La Salle amb dos equips Infantils, La Salle Manresa i La Salle Montserrat.

 

TEMPORADA 1949: fundació de la UE La Salle predecessora de l'actual AE La Salle Manresa.

 

TEMPORADA 1957: l'equip sénior del club puja a Primera Regional sense perdre cap partit en tota la temporada. El 3 de Març es puja a Montserrat a peu a oferir el benderí del club a la Verge.

 

TEMPORADA 1961: la Salle instaura l'esport del Minibàsquet a la Catalunya Central.

 

TEMPORADA 1968: inauguració del Col·legi.

 

TEMPORADA 1971: l'AE La Salle Manresa instaura a Manresa La Nit de l'Esportista i l'organitza durant 25 anys. Després cedeix l'organització a l'Ajuntament de la ciutat.

 

TEMPORADA 1971: el Sénior de l'entitat puja a 2a Divisió Nacional i ha d'anar a jugar a Navarcles pel fet de que no disposa de pavelló.

 

Del 1974 al 1978: es disposa del Globus, un espai cobert on els equips poden entrenar a jugar.

 

TEMPORADA 1975: l'equip de la generació del 62 aconsegueix el subcampionat d'Espanya Infantil.

 

TEMPORADA 1979: incorporació del bàsquet femení a l'entitat.

 

Abril del 1981: inauguració de l'actual pavelló.

 

TEMPORADA 1995: coincidint amb els 25 anys de l'organització de la Nit de l'Esportista, el club fa el monument dedicat a l'Esportista, actualment ubicat al Congost.

 

TEMPORADA 1998: l'equip Sénior Masculí queda campió de 2a Catalana.

 

TEMPORADA 2013, es comença la iniciativa "Bàsquet per a tothom" una col·laboració amb Ampans. Actualment aquest equip juga a la lliga federada.

 

TEMPORADA 2013: l'equip Sénior es proclama campió de 1a Catalana i juga la Copa Catalunya la temporada següent.